Geplaatst door W.F. Wonnink - de Jonge, echo-arts ETZ Tilburg

ChatGTP en echocardiografie

 

ChatGPT lijkt mij een zeer interessante ontwikkeling om te gaan gebruiken in de medische zorg, zoals ter ondersteuning bij de verslaglegging in de echocardiografie.
Wat ik tot nu toe heb geprobeerd is de meetgegevens van een willekeurige patient in te voeren in ChatGPT: deze creëert een prachtige conclusie mét waarschijnlijkheden. Het is meestal correct, erg uitgebreid en wordt aangevuld met bijvoorbeeld ESC richtlijnen, waaraan de informatie is ontleend. De verslagen zijn meestal beter dan zonder deze ondersteuning! Uitermate handig voor mensen die niet alle richtlijnen en afkapwaarden van metingen paraat hebben. Uiteraard met de kanttekening dat ChatGPT alleen nog maar gebruik kan maken van de (nu nog) door ons gemeten doppler- en 2D-metingen en geen plaatjes kan “zien”. Hierdoor zullen niet-gemeten waarden niet worden meegenomen in het verslag.
Dat dit de toekomst gaat worden is voor mij duidelijk. Het is niet alleen beter voor het gemiddelde verslag, het neemt ook veel werk uit handen. Daarbij blijven we zelf in control; de supervisor voltooit het verslag uiteraard pas als hij het er mee eens is. Interessant dus om deze ontwikkeling te blijven volgen!

 

 

Dirk Willem Wonnink, IT Business Partner – / ChatGPT consultant – Healthcare

Since I get many questions about the possibilities of #chatgpt , some especially also related to healthcare, I created my own FAQ list mainly intended for new users:

 

 

 

W. Wonnink
Auteur: W.F. Wonnink - de Jonge, echo-arts ETZ Tilburg