Fontys Post-hbo basis echocardiografie

In 2021 start Fontys met een Post-hbo module basis echocardiografie. In deze module word je opgeleid tot een echocardiografist die niet schrikt van geavanceerdere echotechnieken. De module bestaat uit de nodige theorie maar vooral veel praktijk.

De module is gericht op een ieder met een afgeronde HBO bachelor opleiding Medische Beeldvormende Radiotherapeutisch Technieken (MBRT), Verpleegkunde of Biometrie welke zich wil specialiseren als hartfunctielaborant/ echocardiografist. De module geeft vrijstelling voor onderdelen van de opleiding tot hartfunctielaborant bij de Hogeschool Zuyd (opleiding Biometrie).

Naast het leren van de praktische echocardiografie is het volgen van de module klinisch redeneren verplicht. De cursist leert in deze module de 6 stappen van het klinisch redeneren bewust te doorlopen waardoor hij een denk- en handelswijze ontwikkelt waarmee echografie niet alleen een vaardigheidskunst is, maar echografisch onderzoek leidt tot het kunnen geven van een gefundeerde antwoordrichting op de zorgvraag.

Klik hier voor meer informatie.